הרב עובדיה יוסף – כל הסרטונים

 הרב עובדיה יוסף – כל הסרטונים

לפניכם כל הסרטונים שהעלנו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל

בין הסרטונים:

מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל מספר על גדולתו של הבבא סאלי

מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל מדבר בשבחו של הרבי מלובאוויטש

הרב עובדיה יוסף יוטיוב

מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל תולדות וקורות חייו

מרן רבנו עובדיה יוסף זצ"ל  נולד בשנת ה'תרפ"א בעיר בגדד אשר בעיראק לאביו יעקב ולאמו גורג'יה.

בברית נקרא שמו בישראל 'עובדיה' על שם רבי עבדאללה סומך וכן על שם סבו, ו'יוסף' על שמו של הבן איש חי. שם משפחתו בנערותו היה עובדיה, ובשנים יותר מאוחרות הרב עובדיה הפך את שמו הפרטי השני לשם משפחתו.

בשנת ה'תרפ"ד, כשהיה כבן 4, עלו הוא ומשפחתו לישראל, והתיישבו בירושלים בשכונת בית ישראל.

כשהתיישבו בירושלם פתח אביו חנות מכולת בכדי להתפרנס ממנה אך למרות זאת מצב הפרנסה שלהם היה בכי רע, ועובדיה נאלץ לעבוד מגיל קטן עם אביו.

הרב עובדיה למד בת"ת בני ציון. ועוד בילדותו נראו בו סימני גדלות שהיה בעל כשרון יוצא דופן ומסור לתורה באופן נדיר, את ספרו הראשון כתב רבנו עובדיה בגיל 9!

התפתחותו הרוחנית בישיבת פורת יוסף

בשנת תרצ"ג, שרבנו היה בגיל 12, החל ללמוד בפורת יוסף שבעיר העתיקה אל מול הכותל המערבי, בעקבות שכנועו של אביו על חשיבות העניין ע"י רבי צדקה חוצין.

בהיותו בישיבה השקיע את כל עתותיו בלימוד התורה ובכתיבה הלכתית ותורנית. ראש הישיבה, חכם עזרא עטייה, היה עבורו כאב רוחני.

בשנת תרצ"ז (תרצ"ז), בהיותו בן 18, נשלח ע"י רבי יעקב דואק ללמד שיעורים יומיים בבית הכנסת אהל רחל של עולי פרס בשכונת "בית ישראל".

השיעורים כללו הלכה והם למדו זה בא מספרו של רבי יוסף חיים "הבן איש חי". בשעוריו, לעיתים קרובות חלק  על "בן איש חי" ואמר שהוא מחמיר והוא מעדיף לפסוק מכתבי האר"י ז"ל  ע"פ השולחן ערוך.

השיעורים בבית הכנסת היו עבורו חוויה מכוננת, שכן זו הייתה הפעם הראשונה שבה הביע את עמדותיו בפומבי על עדיפות פסיקתו של הרב יוסף קארו, "השולחן ערוך" ומכיוון שדבריו נגד פסיקת ה"בן איש חי" עוררו את כעס הקהל, ובפרט יוצאי עירק האמונים על פסיקתו של הבן איש חי מקדמת דנא.

רבנים מכובדים רבים, בהם הרב יצחק נסים (לימים הרב הראשי לישראל), נזפו בו על כך במהלך השנים, אך חכם עזרא עטיה עודד אותו להמשיך ולפסוק את ההלכה כפי שהוא מבין אותה.

בעודו מלמד את הקורס כתב על טעויותיו של "בן איש חי" אשר פורסמו שנים רבות לאחר מכן (1998-2003) בסדרת הספרים "הליכות עולם".

בשנת 1940, בהיותו בן 20, מונה לרב ודיין על ידי הרב בן ציון מאיר חי עוזיאל. בשנים 1945-1947 כיהן כדיין ומרה לרבים בבית הדין לקהילה הספרדית בירושלים.

תוכן עניינים
דילוג לתוכן